Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Adrian Nosal Michal Kowal Piotr Świ Monika Hopek Paola Skocz Karolina Skibińska Agnieszka Tomasiewicz (Rudek) Adam Okeniczak Natalia Krupa Jan Polak Madziaxxx Gmail Malta rengjoring kmg gz (13063 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ch.... to pewnie nie,ale koronki napewno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
powiatowy myśliciel napisał:
dalej ten zjebany barnevernet

dlaczego osoby ktore zjebaly cos w swoim zyciu nie przyznaja sie poprostu ze odebrano im dzieci bo maja problemy w domu i z wychowaniem

w Polsce nie brakuje rodzin gdzie jest patologia itd. gdzie dzieci trafiaja do rodzin zastepczych czy domow dziecka

tez nikt nie siedzi z zalozonymi rekami i nie patrzy az dochodzi do tragedii

popier+++dolic takie komentarze

Dla ciebie zj....any ...
Jesli bys znal parwo BV to tym samym bys wiedzial ,ze prawo jak juz sie powtarzam, maja bardzo dobre, aby pomoc czy uchronic dzieci zyjacym w przemocy.
Jak rowniez maja jasno napisane prawo kiedy ?i w jakich ?przypadkach nalezy podjac decyzje ostatecznosci aby dziecko/ci zabrac od rodzicow- gdzie mimo ze mi zabrano dziecko, to jestem za taka pomoca dla tych dzieci.

Lecz przed decyzja ostateczna i odebrania dzieci ,jest w tym prawie dluga droga roznych srodkow zappobiegawczych,majacych na celu wdrozen pomocy , kuratorow, dozory rodziny ,monitoringi ,rodzina najblizsza dziecka a dalej... dowodowych i koniecznosci zastosowania srodka ostatecznego jakim dopiero po wczesniejszym prawie nastaje podjecie decyzji aby dziecko umiescic w rodzinie zastepczej.
Na zabranie dziecka podstawnie jest prawo, ktore mowi gdy dziecko jest narazone na zdrowie i zycie nalezy podjac decyzje o umieszczeniu dziecka poza domem...

To jesli z przykladu wlasnego, bo czesto sie np nie zgadzalam z mezem i potrafilam sie ... bo np. nie przelawalo sie z pieniedzmi a on potrafil , w ciagu pol roku kupic dla rybek 3 silnik do lodzi, gdzie szlak mnie trafil bo rozumiem skarpetki,i tzw wyszlam z siebie. To z powodu takich czy innych klutni , sprzeczek ... ja mam stracic na cale zycie dziecko? i ma byc wobec dziecka zastosowana ostatecznosc? bo rodzice sie kluca..

Wiec wychodzi na to, ze trzeba milczec, i zawsze sie usmeichac ,aby dziecko tylko znalo bajeczne zycie i kolorowe bez zadnych trudow zycia....???

Zas na te 13,5 tys odebranych dzieci ,nie bylo szokujacej wiadomosci ,aby rodzice czegos sie dopuscli ,gdzie musiano odebrac dzieci i umiescic poza domem jak w pl mediach widzimy co sie dzieje naprawde z dziecmi i jak czesto ta pomoc nadchodzi za pozno.
Za pozno nie spowodowana tym ze nikt sie nie inter tymi dziecmi, a za pzono bo w tym jest tez wiele rodzin, gdzie sami rezygnuja z dzieci ,bo stracili prace,maja dlugi. itp. normalnych rodzin , a miejsc wciaz jest zbyt malo, aby ulokowac tez i te dzieci jak dzieci tez zgrozone.
Mam znajaoma wiec jestem w temacie.
Gdyby BV mialo tyle co w pl rodzin gdzie nalezy zabrac dzieci, napewno mojego dziecka ani innych dzieci w podobnej sytuacji by nie ratowalo -decyzja ostateczna, bo rodziec sie klucili....
I do czego mam sie przyznac?...aby zasadnosc byla na zabranie mi dziecka na dany paragaraf 4-6.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
hm...z tego co tu pisza niektorzy to BV jest jak wiecie kto hehe...LORD VOLDERMORT
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
pier++dolic takie komentarze

jeden straszy drugiego

a najgorzej ze najwiecej maja do powiedzenia ci co jezyka nie znaja nic i ich staz w Norwegii nie jest za dlugi

przylkad prosty

przyjechala rodzina z dziecmi do Norwegii , zamieszkali w domu gdzie poza nimi siedzial szwagier z zona , jego brat i hu+++j wie kto ??

miejsca tyle ze kot ma lepiej w kuwecie

otoz musieli spi+++erdalac do Polski

bo barnevernet zaczelo sie czepiac ze malo miejsca itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
..TO ONI SPRAWDZAJA JAKI METRAZ MA DANA RODZINA I ILE JEST MIEJSCA DLA DZIECKA?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
20alex20 napisał:
..TO ONI SPRAWDZAJA JAKI METRAZ MA DANA RODZINA I ILE JEST MIEJSCA DLA DZIECKA?

Jesli bys mieszkal jak pisze powiatowy niestety tak .Dzecko musi miec swoj pokoj.
Ale poznalam rodzine ktorej jedno dziecko zabrali,zas rodzina musiala sie przeniesc do ich instytucji gdzie matka tam tez urodzila dziecko /tzn w tym czasie/w celach wspolpracy z bv aby uzyskac dziecko starsze zabrane.
Minelo 2 lata dziecka nie maja ,stracili mieszkanie ktore wynajmowali, stracili prace gdyz z tej insty nie mogli wychodzic.A dzis po zakonczonych prawie sprawach dalej dziecka nie maja,zas otrzymali klitke 12m2 z wspolna toaleta, lazienka kuchnia z innymi tam juz wczesniej mieszkajacymi rodzinami nad ktorymi jest bv.
I zyja w takiej noze z malutkim dzieckiem...wiec u nich moga tak mieszkac lecz gdybs sam w takeij noze mieszkal z ciemnoskorzanymi...bylaby to podstwa do zabrania dziecka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok